OUG_53-2020

În 21 aprilie 2020, fost publicată în Monitorul Oficial, OUG 53/2020 privind modificarea și completarea unor acte normative privind măsuri de protecție socială determinate de răspândirea coronavirusului SARS – CoV-2.

Conform prezentei ordonanțe:

  • pentru “alți profesioniști” se prelungește termenul de depunere a cererilor pentru indemnizațiile aferente lunii martie 2020 cu 5 zile lucrătoare, de la data publicării în Monitorul Oficial. Termen limită de depunere 28 aprilie 2020, inclusiv.
  • pentru avocați și cooperativele meștesugărești termenul de depunere a cererilor pentru indemnizațiile aferente lunii martie 2020 este de 10 zile lucrătoare, de la data publicării în Monitorul Oficial. Termen limită de depunere 6 mai 2020, inclusiv.

Formularele pentru avocați și cooperative mestesugărești (cerere și declarație pe propria răspundere) vor fi aprobate prin ordin de ministru în cel mai scurt timp posibil și vor fi disponibile pe site-urile agentiilor teritoriale și Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială.

Vă rugăm să urmăriți apariția acestor documente pe site-urile agentiilor teritoriale și Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială și apoi sa depuneți solicitarile dumeavoastră!